Als je een consult wilt, wil je natuurlijk ook graag weten hoe dat dan in zijn werk gaat.

Als eerste vindt er na afspraak doorgaans een telefonisch consult plaats. Dat gesprek duurt gemiddeld een uur, de tijdsduur hangt van een paar factoren af: hoe lang duurt het probleem al, wat is de leeftijd van de clint, hoe hevig is het probleem etc. Omdat ik het probleem zo goed mogelijk wil oplossen zal ik doorgaan met het consult tot ik zeker ben dat de gekozen remedies werkelijk goed passen. Daarom is de tijdsduur van een consult als gemiddelde aangegeven.
 

 
 
 

Tijdens een consult krijg je van mij een hele hoop vragen. Dit zijn geen vragen van een vragenlijst, het zijn vragen die ik stel omdat ik graag wil weten hoe de situatie is en hoe het zo gekomen is. Naar aanleiding van je antwoorden stel ik nog meer vragen, en voordat je het weet heb je het uur rondgepraat. Zodra ik denk dat ik eruit ben met de remedies en eventuele adviezen, zal ik uitleggen welke remedies ik heb uitgekozen en waarom. Het kan zijn dat je op dat moment een punt noemt wat nog niet is meegenomen in de remediecombinatie, in dat geval zoeken we verder. Pas als je zelf zeker bent dat dit de remedies zijn die nodig zijn ga ik ze klaarmaken. Het flesje wordt dezelfde dag naar je verzonden.

Doorgaans heb je de dag na het consult de remedies al in huis, dit hangt een beetje af van de postbezorging. Heb je een consult op vrijdag, dan wil het nog wel eens voorkomen dat de remedies pas op maandag aankomen. Betaling is eenvoudig, in het envelopje waar het flesje in zit, zit ook een briefje met gegevens betreft betaling. Je betaalt dus pas na ontvangst van de remedies. Zodra je de remedies in huis hebt is het belangrijk om bij te houden wat er verandert. Dat hoeft lang niet altijd iets te zijn dat direct naar het probleem verwijst. Zo kan het zijn dat je opeens weer zin hebt in je eten, merkt dat je loopt te fluiten, opeens geen maagpijn meer hebt, of beter slaapt. Die veranderingen zijn voor mij belangrijk om te weten, daarom is het de bedoeling dat je elke twee weken even belt om mij op de hoogte te stellen.
 

 
 
 

Terwijl het consult plaatsvindt wordt een uitgebreid dossier aangelegd. Elke twee weken wordt dit dossier bijgewerkt. Alle gegevens worden bewaard, dus ook als je na drie jaar nog eens een herbehandeling zou willen, dan pak ik de gegevens er zo weer bij. Zodra je belt voor tussentijds overleg pak ik het dossier erbij en werk het bij, zodat het voor mij duidelijk wordt welke remedies werken, en of er eventueel nog een verandering moet worden toegepast op de combinatie.

Gemiddeld is de behandelduur drie maanden. Natuurlijk gaat dit niet op voor een probleem dat slechts 2 weken heeft gespeeld. Dat hangt natuurlijk ook samen met de complexiteit van het probleem. Een probleem dat al jaren speelt heeft een langere behandelduur nodig. Bijna iedereen ziet binnen 3 weken de eerste positieve verandering. Remedies zorgen voor veranderingen die heel natuurlijk en geleidelijk plaatsvinden. Opeens kom je erachter dat een bepaald probleem zich al in geen dagen meer heeft voorgedaan. Vaak is er al snel een duidelijke verbetering te zien, waarna het groeien in het nieuwe gedrag meestal een tijd gestaag plaatsvindt. Op een gegeven moment is het gedrag zoals je graag wilde. Zodra het gewenste gedrag een week of drie stabiel is gebleven kun je stoppen met de remedies.

Ik raad mensen altijd aan om te stoppen als het behandelflesje nog half vol is. Zet het flesje in de koelkast en kijk wat er gebeurt. Zijn de remedies nog nodig, dan zie je meestal binnen een dag of vier een terugval. In dat geval ben je te snel gestopt en is de ondersteuning van de remedies nog een tijdje nodig. Geen probleem, zodra je weer begint met het gebruiken van remedies zit je binnen een paar dagen weer op het goede spoor. Zie je geen terugval dan ben je klaar om te stoppen. Na het stoppen met de remedies blijft de begeleiding nog een maand doorgaan, zodat je zeker weet dat je niet met vragen blijft zitten.

Een consult kost inclusief remedies 64,50. Herzendingen van remedies kosten 25,00. Het tweewekelijks overleg is kosteloos. Als je een afspraak wilt afzeggen doe dat dan uiterlijk 24 uur van tevoren. Bij een gemiste of te laat afgezegde afspraak wordt mijn tijd in rekening gebracht:  39,50. Voor het maken van een afspraak voor een consult kun je bellen naar 0341-562271. Als je wilt mailen kan dat natuurlijk ook.

Copyright 2007 - heden Bianca Uittenbogaard