Het leven is niet altijd makkelijk. Scheiding, verlies van dierbaren, verandering van baan of woning, kunnen je uit balans brengen. Dergelijke ingrijpende gebeurtenissen kunnen een verlies aan zelfvertrouwen, een  tijdelijke depressie, of bijvoorbeeld slapeloosheid tot gevolg hebben. Bloesem Remedies kunnen worden gebruikt als je emotioneel niet in balans bent. Ze zijn gemaakt van natuurlijke grondstoffen, essenties van bloemen van bomen en planten. Bach Bloesems hebben geen bijwerkingen. Ze onderdrukken niets en voegen niets toe, ze balanceren alleen maar uit. Als je een remedie neemt die je niet nodig hebt gebeurt er gewoon niks. Het is dus echt ‘baat het niet, dan schaadt het niet.’

Bach Bloesems kunnen worden gebruikt voor ontzettend veel doeleinden. Hoewel ze specifiek bedoeld zijn voor emotionele problemen, kunnen ze ook zinvol zijn bij lichamelijke klachten die hun oorsprong hebben in emotionele onbalans. Hierbij valt te denken aan hoofdpijn, migraine, maagpijn, stijve nek en schouders en dergelijke.

Remedies zijn heel ruim inzetbaar. Om je een indruk te geven volgt hier nog een aantal voorbeelden waarbij Bach Bloesems zinvol kunnen zijn. Als je depressief bent of onzeker, als je last van faalangst hebt, of wilt stoppen met roken of drinken, dan zijn daar specifieke remedies voor die goed kunnen helpen. Bij stress en overspanning, bij uitputting na ziekte, bij penopauze, maar ook als je moeite hebt met communiceren kunnen Bach Bloesems goed worden gebruikt. Bach Remedies kunnen zonder problemen worden ingenomen naast reguliere medicatie.

 

Copyright 2007 - heden Bianca Uittenbogaard