Een goede relatie is niet vanzelfsprekend, ook al heb je de liefste partner van de hele wereld. Aan een goede relatie moet gewerkt worden om hem goed te houden. Wederzijds respect, een goede communicatie, eerlijkheid en vertrouwen zijn onmisbaar. Je moet elkaar vast kunnen houden Ťn los kunnen laten.

 

Het is belangrijk open te staan voor elkaars visie. Als het niet eens bent met elkaar, is het handig als je bereid bent compromissen te sluiten. Ook dan moet je elkaar blijven respecteren. Het is van belang om elkaar te willen begrijpen en om elkaar niet te willen veranderen. Humor is een essentieel ingrediŽnt in een goede relatie. Net als de kunst om te relativeren als het even niet zo goed loopt. In een goede relatie kun je jezelf zijn en gun je dat je partner ook.

Soms loopt het allemaal toch even wat anders. Als je oververmoeid bent, of als je partner het een tijd erg druk heeft, kan het zijn dat je het gevoel krijgt dat het allemaal niet zoveel meer voorstelt. Ook kunnen veranderingen in het leven zoals verhuizing, een kind dat ziek wordt, wisseling van baan of het verlies van een familielid een relatie onder druk zetten.

Als het niet lekker loopt, en je wilt er toch het beste van maken, ůf als je jammer genoeg moet besluiten om uit elkaar te gaan, kun je veel aan Bach Bloesemtherapie hebben. Met remedies kun je je zelfvertrouwen weer een duwtje in de goede richting geven, waardoor je weer vol goede moed de wereld aankunt.

 

Copyright 2007 - heden Bianca Uittenbogaard