Vaderen is de mooiste, belangrijkste en moeilijkste taak die er bestaat! Als je kinderen krijgt wil je dat ze zo gezond en gelukkig mogelijk opgroeien. Je gunt ze het allerbeste en doet er alles voor om ze hun eigen kracht te laten ontdekken en gebruiken.

 

Je zult willen beschermen en zorgen. Maar stapje voor stapje moet je je kinderen loslaten. Eerst naar de peuterspeelzaal, dan de basisschool, en uiteindelijk via het voortgezet onderwijs steeds verder de wereld in. Dat loslaten valt soms niet mee. De buitenwereld is niet altijd zo veilig. Niet iedereen is aardig, ook niet voor jouw kind. Er kan worden gepest op scholen, er worden soms rare dingen uitgehaald via internet.

In de eerste jaren van het vaderen draait het vooral om directe zorg. Zodra je je kinderen verder moet loslaten begint ook het indirecte zorgen. Snapt de school jouw kind wel? Zijn die andere kinderen wel zo vertrouwd? In alle gevallen waarbij je kind extra kwetsbaar is kan het de steun van Bach Bloesems gebruiken. Hierover kun je meer lezen op www.bachvoorkinderen.nl.

Vaderen is een vak apart. Met hoogte- maar zeker ook met dieptepunten. Het is echt niet altijd makkelijk! Soms kan het je als vader best even boven het hoofd groeien. In dat geval kun je veel hebben aan support. Van je omgeving čn van de remedies.

 

Copyright 2007 - heden Bianca Uittenbogaard