Als je alleen woont en daarom je eigen tijd kunt indelen zal het weinig moeite kosten om je vrije tijd zo in te delen als jij dat wilt. Tenminste, als je ook nee kunt zeggen tegen mensen die beslag op je leggen, van je werk, of vanuit je omgeving. Als je een partner hebt wordt het al moeilijker om je vrije tijd niet te laten versloffen. En als je een gezin hebt is het helemaal lastig.

Toch is tijd voor jezelf ontzettend belangrijk. Want als je met je hobby of sport bezig bent, ben je even helemaal los van het dagelijkse stramien. Door gericht afstand te nemen van alle verplichtingen en bezigheden en je te richten op iets dat je leuk vindt, hou je jezelf gezond! Tegenwoordig heeft iedereen een agenda. Maar kijk er eens in? Waar staat jouw vrije tijd gepland?

Maak tijd voor jezelf, want het is belangrijk. Zeker in het drukke leven van nu. Gun jezelf een moment pauze. En benut die pauze zoals jij het leuk vindt. Of dat nu sporten is, of een avondje stappen met vrienden. Lukt het niet om vrije tijd voor jezelf te maken, vraag je dan eens af hoe dat komt. Durf je geen nee te zeggen tegen verplichtingen die anderen je opleggen? Gaan anderen altijd voor? Kost het moeite om jezelf k belangrijk te vinden? Overweeg dan eens om Bach Bloesems te nemen zodat je op een acceptabele manier voor jezelf kunt opkomen.

 

Copyright 2007 - heden Bianca Uittenbogaard